maandag, september 18, 2017

Mitsis Hotels

Mitsis Hotels staan in Griekenland voor gastvrijheid en gegarandeerde kwaliteit. Wij besloten de proef op de som te nemen en boekten twee nachten in Mitsis Summer Palace in Kardamena (Kos). En ik moet zeggen, er is geen superlatief te groot voor dit geweldige hotel. Alleen al het prachtige uitzicht over de Egeïsche Zee is zo mooi. Tel daar de prachtige kamer, de uitstekende service en het heerlijke eten bij op en je hebt een topvakantie.

De Mistis Hotels in Kardamena vormen eigenlijk een stad op zich. Er liggen vier Mitsis Hotels bij elkaar: Mitsis Blue Domes, Mitsis Family Village, Mitsis Norida Beach en Mitsis Summer Palace. Op een centraal plein bevinden zich een theater, een kerk, een discotheek en winkels. In de hotels zelf heb je helemaal geen idee dat het zo groot is en heb je veel privacy.

Mitsis Summer Palace ligt prachtig hoog, trapsgewijs tegen de bergen gebouwd. Hierdoor is het uitzicht spectaculair, wel is het daardoor niet geschikt voor mensen die slecht ter been zijn. Er is een groot binnen- en buitenbad, een privéstrand en daarnaast zijn er diverse kleinere zwembaden tussen de grote kamers in de tuin gebouwd, waardoor je het idee hebt een privézwembad te hebben. Wij hadden een geweldige kamer. Een zeer grote familiekamer met zeezicht. De kamers zijn van alle gemakken voorzien en echt luxe te noemen. Het eten (all inclusive) is heerlijk en ligt ver boven het niveau van de gemiddelde all inclusive. Het personeel is vriendelijk en het is overal brandschoon. Mitsis Summer Palace is een van de beste hotels waar we ooit geweest zijn, ik kan het iedereen aanraden.

Kostas Mitsis is zelf helaas al overleden, maar hij heeft een een hotelimperium nagelaten om trots op te zijn. Mitsis werd kort voor WO II geboren in het kleine dorpje Kryoneri. Hij groeide op in armoede en begon op zijn tiende te werken in een taverna. Tot zijn grote geluk werd hij toegelaten op een goede school in Athene. Hij deed avondschool, want overdag moest hij hard werken. Hij las veel, wat hem naar zijn eigen zeggen, zijn hele leven geholpen heeft. Op zijn zeventiende begon hij een kleine onderneming in de textielindustrie met een breimachine. Hij werkte dag en nacht en met succes. Kostas Mitsis was op zijn zesentwintigste een van de succesvolste zakenmannen van Griekenland. Hij breidde zijn zaken uit in de bouw en in de wijn. En uiteindelijk was daar Mitsis Hotels. Een imperium met hotels op Rhodos, Kos, Kreta, in Karmena Vourla en Athene. De keten kreeg al talrijke awards voor de goede service en voor
innovatie. Mitsis was de eerste in Griekenland die met het All inclusive concept kwam. Hij heeft zijn hele leven keihard gewerkt en is zijn afkomst nooit vergeten. Op 28 augustus 2016 overleed hij en liet zijn levenswerk na aan zijn vrouw Genny, zijn zoon Stavros en zijn dochter Christina.

Wil je ook eens naar een Mitsis hotel? Mail voor info naar:  info@globefreakstravel.nl




Geen opmerkingen: