donderdag, november 29, 2012

Overleef de apocalyps in Bugarach

Het "vergaan van de wereld" op 21 december is een ware hype geworden. Een steeds groter wordende groep mensen schijnt er heilig in te geloven en, zoals bij een echte religie, hebben deze gelovigen bedevaartsoorden gecreëerd. Die "geheiligde" plaatsen zelf zitten hier niet op te wachten, het zijn vaak kleine dorpjes die nu ineens worden overspoeld door duizenden pelgrims. Zoals het dorpje Bugarach aan de voet van de Franse Pyreneeën.

Volgens  de eindtijd-denkers zal het dorpje Bugarach de enige plek zijn op de planeet die gevrijwaard zal worden van de apocalyps  die volgens hen op 21 december plaats zal vinden. Het dorpje in Languedoc-Rousillon heeft slechts 200 inwoners en  kan de toestroom nu al nauwelijks aan, daarom is besloten de toegang tot de "heilige" berg rond 21 december volledig af te sluiten voor bezoekers. Ook massabijeenkomsten in de omgeving zijn verboden.  Ruim 200 agenten en 45 brandweermannen zullen dit besluit moeten handhaven.

Een oude voorspelling zou stellen dat de berg bij Bugarach, de 1230 meter hoge Pech de Bugarach, magische krachten herbergt en een poort tussen dimensies is. Dat deze zelfde gelovigen ervan overtuigd zijn dat er ook al jaren buitenaardse wezens wonen, zegt volgens mij wel iets over het waarheidsgehalte van dit soort beweringen. Desondanks geloven duizenden mensen dat je precies, en alleen op deze berg 21 december zal overleven. Het aantal bezoekers is het afgelopen jaar al verdubbeld, en dit waren volgens ooggetuigen niet de meest geestelijk gezonde mensen onder ons. Men is dan ook bang voor vele valpartijen, wanhoopsdaden en wat dit soort mensen al niet meer doen.

Het zou mij enorm verbazen als het op 21 december allemaal ophoudt, en ik vraag mij dan ook af wat al die apocalyptische doemdenkers na 21 december zullen gaan doen.

Geen opmerkingen: