vrijdag, november 30, 2012

Eerste homomoskee in Parijs

Als het aan Ludovic Mohammed Zahed ligt zal binnenkort de eerste homomoskee van Parijs zijn deuren openen. Het zou een veilige plek moeten worden voor alle gelovigen, waar zowel islamitische homo's als ook andersgelovigen in vrijheid naast elkaar moeten kunnen bidden.

The "Unity" moskee wordt geopend in een boeddhistische tempel in Oost-Parijs. De moskee zal 'iedereen accepteren als gelijkwaardige Goddelijke creaties'. "Ik hoop dat heteroseksuele mannen gaan bidden met homoseksuele mannen en vrouwen." Zahed wil uit veiligheidsoverwegingen het adres van de moskee nog niet bekendmaken.

Zahed komt uit Algerije en is gepromoveerd op zijn thesis over islam en homoseksualiteit. Hij gelooft dat als Mohammed in deze tijd zou leven, hij gewoon homoseksuele koppels zou trouwen. In Zahed's moskee zullen homohuwelijken worden gesloten en ook andere rituelen, bijvoorbeeld rondom de dood, waar homo's nu van uitgesloten zijn. De huidige moslims verbieden homoseksualiteit, terwijl er in de Koran niets voorkomt wat homoseksualiteit zou verbieden," vertelt Zahed. In landen waar de traditionele islam overheerst, zijn de straffen tegen homo's erg heftig.

De Parijse moskee is niet de eerste homomoskee op de wereld, er zijn al 21 andere homomoskees in de VS, Canada en Zuid-Afrika.

Geen opmerkingen: