woensdag, februari 15, 2012

Mormoonse dodendoop

De leden van de Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen (mormonen) kunnen het postuum dopen niet laten. Al jaren geleden hebben ze de Wereldbond van Joodse Holocaust slachtoffers beloofd geen overleden Joden meer te dopen en ook de paus is not amused dat zijn schaapjes na de dood plotseling van katholiek tot mormoon worden bekeerd. Desondanks hebben ze nu toch weer de ouders van Simon Wiesenthal postuum gedoopt.

Het Wiesenthalcentrum in Los Angeles zegt in een reaktie woedend te zijn dat deze "ongevoelige praktijk" toch doorgaat. De mormonen hebben excuses aangeboden. Volgens hen betrof het een daad van een individueel kerklid. Volgens rabbijn Marvin Hier moet de kerk haar leden in toom houden: "Met alle respect: de kerk is niet exclusief de scheidsrechter over wie wordt gered en wie niet. De regel moet zijn: bel mij niet, ik bel jullie (de kerk) wel.

Mormonen geloven dat een overleden ziel ook na de dood de doop kan aanvaarden. En daarom zijn Anne Frank en haar familie, Adolf Hitler, Jozef Stalin en duizenden anderen door de mormonen postuum gedoopt, dit om hen alsnog voor de eeuwigheid te redden.

Sinds precies een eeuw geleden de Genealogical Society of Utah werd opgericht is er heel wat genealogisch onderzoek gedaan in Salt Lake City. Momenteel bevat de genealogische collectie van de Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen naar schatting meer dan 2 miljard namen van overledenen. Er wordt naar gestreefd om de totale achterhaalbare genealogische documentatie van de mensheid bijeen te brengen, iets waar ze gelukkig nog ver van verwijderd zijn.

Mormoon Willard Mitt Romney is kandidaat voor de presidentsverkiezingen in Amerika in 2012. Een eng idee, een van zijn doelen is vast de hele mensheid te bekeren. Ook in Nederland is deze sekte al actief.

Geen opmerkingen: