dinsdag, november 01, 2011

Veganonnen

De zusters Clarissen van het klooster Sint-Josephberg in Megen zijn vegetariër geworden. Jezus maakt het weinig uit wat zijn bruiden eten, de worstentraditie lijkt nu echter voorgoed verleden tijd geworden.

Al sinds mensenheugenis brengen stelletjes worsten naar het klooster, nee niet om een vruchtbaar huwelijksleven te krijgen, maar om mooi weer te hebben op hun trouwdag. Samen met de worst bidden de stelletjes tot de heilige Clara, en voila een zonnige huwelijksdag was het gevolg. De worsten verdwenen daarna in de pannen van de zusters.

Chiara Bots, de keukennon, kookt al jaren met veel liefde biologische maaltijden. Daar hoorde voorheen ook nog wel scharrelvlees bij. Tegenwoordig denken de zusters in Megen daar anders over, ze zijn vegetariër geworden. In de keuken is geen (dierlijk) vlees meer te vinden. Dit past beter bij de sobere levenswijze van de zusters en ze geven daarmee uiting aan hun zorg voor dier en milieu.

Stelletjes kunnen gerust nog tot Clara komen bidden, maar schenken dan beter fruit, kaas of eieren. Zou de heilige Clara nu ook vegetariër zijn geworden? Dat kunnen we binnenkort zien aan het weer dat toekomstige bruidsparen op hun trouwdag zullen hebben.

Bronnen
De Telegraaf
Simplify Life
RKK Zomerportret Chiara Bots
Clarissen.nl

Geen opmerkingen: