maandag, november 07, 2011

Op een mooie zomerdag in Roermond

Afgelopen weekend vierden we dat we alweer 12 jaar samen zijn. Dit deden we wederom in Kasteeltje Hattem en wederom was het een bijna zomerse dag.

Het is zo vreemd, of we nu de beste of slechtste novembermaand hebben op weerkundig gebied, sinds wij samen zijn is het rond 8 november altijd mooi weer. Deze keer was het in Roermond 20 graden en zaten de terrassen bomvol. We zijn niet elk jaar naar Roermond geweest, maar ook op alle andere plaatsen was het die dag altijd prachtig, warm weer. We waren ook een keer op Curaçao, dat telt dan natuurlijk eigenlijk niet mee, maar de andere 11 jaar waren altijd gewoon in Nederland.

Inmiddels heeft Roermond geen geheimen meer voor ons en omdat we door ons bedrijf zelden tijd hebben om te winkelen, zouden we deze keer gewoon wat nuttige boodschappen gaan doen, alvorens naar kasteeltje Hattem te gaan. Het vreemde is dat toch nog heel wat nieuwe dingen hebben ontdekt in roermond. Naast een heleboel nieuwe winkelstraten, was er plotseling ook een nieuwe parkeergarage en een heleboel nieuwe Jezussen. Nog vreemder was dat de economische recessie hier nog helemaal niet lijkt toegeslagen te hebben. In de winkels staan rijen mensen bij de kassa en eenieder loopt met tassen vol aankopen door de stad. Bij bijna bij alle winkels en horecagelegenheden hangen er vacatures aan de ramen. Gaat het zo goed met de Limburgers? Michael had een andere theorie; de mensen lopen er gewoon nogal achter op het gebied van internet en kopen nog niet zoveel online.

Over Kasteeltje Hattem valt weinig te zeggen, het was er weer perfect. Deze keer werden we op de kamer aangekeken door de Tweeling van Ans Markus, het eten was subliem en we hebben heerlijk gerelaxt en gedobberd in het bubbelbad. Eind goed al goed, op naar de 13 jaar (alhoewel..wordt 12,5 jaar niet ook altijd groots gevierd?).

Geen opmerkingen: