maandag, november 28, 2011

Even bidden en de HIV is weg

Dat religie gevaarlijk kan zijn blijkt wel weer uit de praktijken van de Synagogue Church of All Nations (SCOAN) van de Nigeriaanse voorganger T.B. Joshua. Maandelijks houdt deze sekte gebedsbijeenkomsten waarvan ze claimen dat iedereen er geneest. Zo zijn er alleen al in Engeland tenminste zes HIV-patiënten overleden, nadat de SCOAN hen ten onrechte genezen verklaarde.

De te genezen slachtoffers ondergaan een satansuitdrijving, waarbij een voorganger onder luid geschreeuw water over hun gezicht sproeit. Op deze manier zou HIV-besmetting 100 % te genezen zijn. Mocht de patiënt blijven overgeven en last blijven houden van diarree (Joshua adviseert de patiënten namelijk ook om te stoppen me de medicatie), dan zou dat komen doordat het virus het lichaam aan het verlaten is. Niets zou ze daarna in de weg staan om een gezin te stichten.

Mocht de gebedsbehandeling onverhoopt niet werken, dan legt de sekte de schuld volledig bij het slachtoffer; die zouden dan niet met oprechte bedoelingen zijn gekomen.

Bronnen
Trouw
Sky News

Geen opmerkingen: