vrijdag, november 11, 2011

11-11-11

Het is vandaag een drukke dag, vanwege het "magische" 11-11-11. Voor veel mensen zijn deze getallen zo bijzonder dat ze spontaan willen trouwen en/ of bevallen op deze dag. De Zuid-Koreanen blijken het beste te zijn in geboorteplanning, daar zullen enorm veel nieuwe baby's het daglicht zien. Voor baby's die niet aan deze planning willen meedoen hebben ze de keizersnee; er staan er in het land maar liefst 20 % meer gepland dan normaal.

Het blijkt allemaal nog niet genoeg te zijn, Urgenda heeft deze dag namelijk uitgeroepen tot de dag van de duurzaamheid. Er wordt daartoe op 900 basisscholen en 90 kinderboerderijen een voorleesactie, Mr Finney, gehouden. Alsof die kinderen aan iets anders dan aan al het Sint Maarten snoep zullen denken. Met voorlezers als Laurientien van Oranje en Balkende zal het er allemaal niet aantrekkelijker op worden.

Gelukkig is het in Brabant business as usual; op deze 11de van de 11de is het gewoon het begin van de carnaval. Als iedereen aan het eind van de avond dronken genoeg is zal niemand meer denken aan duurzaamheid en al helemaal niet aan de crisis. Voor wie er geen genoeg van kan krijgen heeft de Stichting Vastenavend in Bergen op Zoom alle na-oorlogse carnavalsliedjes gedigitaliseerd en verzameld op drie cd's: Ore, Zien & Zinge.

Bronnen
RTL
BN de Stem
NOS

Geen opmerkingen: