maandag, oktober 03, 2011

Van een Griekse avond en een torenverduistering

Afgelopen zaterdag vierden we de 65 jarige verjaardag van Michael's vader bij een Griek in Antwerpen. Op deze warmste 1 oktober ooit kon het niet anders dan een geslaagd feest zijn.

De kok had maar liefst een heel varken voor ons gebraden, we hebben dan ook heerlijk gegeten en gedronken. Uniek was dat we de hele avond buiten konden zitten, het leek alsof we echt in Griekenland waren, niet alleen door het warme weer, maar vooral ook door het gezellige Griekse binnenplaatsje waar we zaten. Ook het gezelschap was zonder uitzondering heel geslaagd, dus ik kan niet anders zeggen dan dat het een geweldige avond was voor zowel de jarige als voor ons. Om het vakantiegevoel compleet te maken hadden we een taxi besteld bij taxi Sinjoor, ook daar was niets mis mee, ik vind het zelfs een echte aanrader als je eens een taxi in Antwerpen nodig hebt.

Rokers wordt het tegenwoordig erg moeilijk gemaakt in België. Gelukkig had ik een gezellig rokersclubje met Danielle en Marie-Claire, de tantes van Michael. Zo konden we gedrieën regelmatig op straat onze slechte gewoonte uitoefenen. Wel bleek Antwerpen een soort Singapore geworden te zijn, het weggooien van een peuk wordt hoog beboet en streng gecontroleerd, in principe is het alleen nog toegestaan je peuken dan maar gewoon op te eten.

Tijdens de rookpauzes hadden we uitzicht op de prachtig verlichte kathedraal van Antwerpen en daar deed Marie-Claire, toch zelf een Antwerpse, nog een nieuwe opmerkelijke ontdekking; er is een toren voor de klok gebouwd waardoor je dus eigenlijk de tijd niet meer kunt zien. En zo werd het nog een lange, tijdloze, tropische avond.

Geen opmerkingen: