maandag, oktober 10, 2011

Baardaanslagen bij Amish

De Amish worden de laatste weken opgeschrikt door overvallers die het op hun baard gemunt hebben. De overvallers dringen de huizen van de slachtoffers binnen, gewapend met een schaar, en knippen de baarden van alle mannelijke gezinsleden af. Ook lange vlechten van de vrouwen moeten het vaak ontgelden.

De daders blijken afkomstig te zijn uit de van de Amish afgesplitste Bergholz Gang. De indringers gaan er daarna met het haar vandoor om aan hun leiders te tonen dat de daad geslaagd is. Reden van deze vreemdsoortige aanslagen is dat zij de zonden van de Amish willen blootleggen.

De Amish zijn nakomelingen van Duitse sprekende immigranten, ze zijn streng protestants en doen afstand van alles wat met moderniteit te maken heeft, zoals autorijden. De Amish laten hun haar en baard groeien als uiting van hun geloof.

Bronnen
News24
Daily Mail

Update 24 november 2011
Sam Mullet en drie andere mannen van de afgesplitste groep zijn na gedegen onderzoek van de FBI opgepakt. Naast het afknippen van baarden hebben zij zich schuldig gemaakt aan verkrachting en bedreiging. Mullet zegt niet voor de rechter te willen verschijnen, want de Amish doen niet aan rechtbanken, gelukkig heeft een dader hier niet over te zeggen.

Geen opmerkingen: