dinsdag, september 20, 2011

Prinsjesdag 2011: Lang leve de ondernemer en ons zeeuwen moeten zuunig zijn

Prinsjesdag is mijn inziens een hoop overdreven ceremonieel, zeker nu iedereen toch al weet wat er in de Miljoenennota staat. Gunstig is wel dat er eindelijk eens met ons ondernemers rekening wordt gehouden.

De zelfstandigenaftrek wordt vanaf 2012 een vast bedrag van € 7.280,-, dat niet geïndexeerd wordt. Het kabinet wil in 2012 serieus ondernemerschap met forse winsten. En zo zien we het graag! Ondernemers werd het tot nu toe vooral moeilijk gemaakt, en zat het tegen hadden ze niets om op terug te vallen. Dit terwijl ondernemerschap door de eeuwen heen juist de kracht van Nederland is geweest. Eind goed, al goed dus.

Wat er met de Zeeuwen is gebeurd, is een raadsel, maar een ding is zeker; zuunig zijn ze de afgelopen jaren niet geweest. Zeeuws meisje maar zeggen: "Geen cent teveel hoor", waar dus niets van waar was. We kunnen haar voortaan beter Grieks meisje noemen. Dit betekent dat ze in Zeeland nu alsnog het spreekwoordelijke zuunig moeten worden. Onze zuidertak in de slikken moet maar liefst 8 ton bezuinigen het komende jaar. Dat wordt droog brood eten in plaats van Zeeuws Meisje.

Geen opmerkingen: