donderdag, augustus 18, 2011

Draai eens een doodskistje uit

Tegenwoordig moet alles maar bespreekbaar zijn met kinderen, en als dat niet vanzelf gaat dan moet het kroost worden meegesleept naar educatieve punten. Gingen kinderen vroeger nog gezellig naar de Efteling, nu moeten ze bijvoorbeeld naar het Uitvaartmuseum.

Het Uitvaartmuseum Tot zover maakt er helemaal een feest van; in hun folder, maar ook op hun website (pdf) delen ze mini doodskistjes uit die je zelf kunt knippen en plakken. Hier kan dan bijvoorbeeld de kanarie in begraven worden. Dit papieren kistje kan voorzien worden van een naam en naar wens versierd. Doel is een ontspannen gesprek over de dood.

Pfff waar kinderen al niet mee bezig moeten zijn tegenwoordig. Ze zijn net op de wereld en moeten zich alweer bezighouden met het einde. Het is toch ook niet gek dat er tegenwoordig zoveel kinderen in de psychiatrie terechtkomen. In mijn tijd was creatief met kurk al leuk genoeg. Een voordeel hebben de kistjes wel; toen mijn leguaan overleed wilde men mij nog een peperdure dierendoodskist verkopen, nu draai je ze gewoon gratis uit.

Bronnen
Tot zover
HLN

Geen opmerkingen: