woensdag, juli 06, 2011

Win een baby voor 22 euro

Terwijl de eenden fokken als konijnen en de wereldbol reeds scheef hangt van de overbevolking, zijn er nog altijd mensen die zichzelf willen bewijzen, en een kloon van zichzelf op aarde moeten zetten. Als dit niet lukt moet daarna de hele maatschappij meebetalen aan fertiliteitsbehandelingen en eventuele psychiatrische hulp om het gekwetste ego weer wat op te peppen. In Groot-Brittannië lossen ze dit voortaan anders op; daar kun je vanaf eind juli met een lot van slechts 20 pond een vruchtbaarheidsbehandeling winnen van 25.000 pond.

De winnaar krijgt de IVF-behandeling in een topziekenhuis, een chauffeur zal de winnaar/ het slachtoffer naar het ziekenhuis brengen. Verder krijgen winnaars een GSM om altijd gezellig wat babypraat met de behandelend arts uit te wisselen. Iedereen kan deelnemen, ook bijvoorbeeld oudere mensen en alleenstaanden. De prijs garandeert bijna zeker een baby, als IVF geen succes wordt kan men nog eiceldonatie, spermadonatie of een draagmoeder krijgen. Aanvankelijk zal er 1 winnaar per maand worden getrokken.

De IVF-loterij is nu al omstreden. Men vindt het mensenhandel en het scheppen van leven zou geen loterij mogen zijn. Maar is het hele leven in feite niet een soort loterij?

Bronnen
HLN
BBC

Geen opmerkingen: