zaterdag, juni 18, 2011

Medewerkster cateringbedrijf verspreidde EHEC


Eindelijk is bekend hoe EHEC zich in Duitsland kon verspreiden. Een medewerkster van een cateringbedrijf had EHEC en dit is overgesprongen op het voedsel.
De medewerkster van het cateringbedrijf zou al met de EHEC-bacterie besmet zijn geweest toen ze voedsel klaarmaakte voor een feest in de deelstaat Nedersaksen. Ze vertoonde aanvankelijk geen symptomen van de ziekte die op een besmetting wezen. Na het feest werden echter 20 van de 65 gasten ziek. Ook de medewerkster werd later geveld door de meest ernstige complicatie van de EHEC-infectie, namelijk het HUS-syndroom dat de nierfunctie en het zenuwstelsel aantast.
Vanzelfsprekend komen die EHEC bacteriën niet zo maar op het voedsel, de medewerkster zal wel een zeer slechte toilethygiëne hebben gehad. Je moet er ook maar niet teveel bij stil staan, anders kun je eigenlijk nooit meer uit eten, dat iemand die net zijn kont heeft afgeveegd gewoon weer, zonder zijn/ haar handen te wassen aan jouw eten zit.
Het is nog onduidelijk hoe de levensgevaarlijke ziektekiem op de groentescheuten van een tuinbouwbedrijf is gekomen. Onderzoek hiernaar neemt nog enkele dagen tot weken in beslag.
Bron
HLN

Geen opmerkingen: