dinsdag, mei 31, 2011

Blogs uit het Midden-Oosten

Wil je weten wat er echt speelt in het Midden-Oosten, dan zijn blogs veruit de beste bron. Hier schrijven mensen wat hen werkelijk bezighoudt. Hierbij een paar interessante blogs:

Saudiwoman's Weblog
Eman Al Nafjan, 32 jaar, moeder van 3 kinderen, schrijft hier over het leven en de cultuur in Saoedi-Arabië. Zij wil zelf zeggen wat zij denkt, in plaats van dat anderen voor haar spreken. Daarbij gaat ze de in haar land controversiële onderwerpen als islamofobie, mensenrechten en de vrouwenbeweging niet uit de weg.

Rantings of a Sandmonkey
Aanvankelijk was dit een anoniem blog, maar nadat Egyptenaar Mahmoud Salem werd aangevallen op het Tahrir plein besloot hij uit de kast te komen. Salem heeft de Deutsche Welle Blog Awards ermee gewonnen. Hij schreef al over vrijheid en democratie lang voordat de Egyptische opstand begon.

How to be Israeli
Maya is in 2088 geëmigreerd naar Israël en schrijft in haar blog humoristisch en openhartig over haar leven in het land. Al schrijft ze vaak over gewone dagdagelijkse dingen, soms behandelt ze ook politieke onderwerpen, daarbij laat ze duidelijk horen dat niet alles zo zwart wit is als de media ons willen doen laten geloven.

Silly Bahraini Girl
Amira Al Hussaini is regionaal redacteur voor de North Africa and the Middle East on Global Voices, een internationale community van bloggers. Op haar eigen blog behandelt ze diverse onderwerpen. Haar doel is te laten zien dat een Bahraini girl nooit stom is, maar door diverse facties in de samenleving wel zo wordt beschouwd.

248am
Mark Makhoul, 32 jaar, creative director, begon zijn blog 2:48 am 2005. Al schrijft hij niet over politiek, maar meer over kunst en cultuur, vaak geven zijn stukjes toch een goed beeld over het leven in Koeweit. Ook zijn vrouw Nataly Tawil, een ontwerpster, post regelmatig op zijn blog.

TY's lame blog
Toni komt uit Libanon, maar op zijn blog zul je niet echt veel wijzer worden over het leven daar. Wel is er een hoop grappige onzin op zijn blog te lezen. Gewoon voor the fun.

Geen opmerkingen: