vrijdag, april 15, 2011

Verbod op honden in Iran

In Iran hebben negenendertig parlementariërs een motie tegen het houden van honden ingediend. Zij zijn van mening dat honden onrein zijn volgens de islam.

Niet alle mensen in Iran zijn hondenhaters, de laatste jaren zijn met name in Teheran steeds meer huishonden te bespeuren. In straten en parken lopen zij blij met hun baasjes rond.
De motie wil een verbod op "ongezonde" en "onreine" dieren zoals honden. Niet alleen in het openbaar, maar zelfs thuis zouden honden verboden moeten worden. Op elke hondenkop die betrapt wordt willen zij 100 tot 500 dollar boete leggen, waarna de hond geconfisqueerd zal worden.

Zijn honden nu echt verboden volgens de islam? In de Koran is hierover niet echt uitsluitsel te vinden. In de Hadith (overleveringen van de Profeet) zijn echter wel wat aanwijzingen te vinden tegen de vriendelijke viervoeters. Zo zouden engelen geen ruimte binnentreden waar een hond aanwezig is. De Profeet zou gezegd hebben dat men alleen een hond mag houden als die bedoeld is voor de landbouw of het hoeden van vee. Verder zou hij gezegd hebben dat honden onrein zijn en als hij uit de kom van een mens eet, de kom dan minstens zeven keer gewassen moet worden. Nu moet ik zeggen dat ik het zelf ook niet erg fris vind uit een voerbak van welk dier dan ook te moeten eten.
Wat ze wel helemaal verkeerd interpreteren in Iran is de liefde voor honden. In de Hadith is namelijk ook te vinden dat mensen wel goed moeten zijn voor honden en ze moeten helpen als ze een hond in een ellendige toestand zien.

Bronnen
News24
Islamic Concern
Islamcity
Ontdek islam

Geen opmerkingen: