maandag, april 11, 2011

Tristan wilde iedereen kapot schieten

Het is toch vreemd dat iemand die zwaar psychiatrisch is, en ook zichzelf al eens in zijn been heeft geschoten, in Nederland toch een wapenvergunning heeft. Hoe is dat nu toch mogelijk? En hoeveel meer van dit personen met een wapenvergunning lopen er in Nederland rond?

Men doet voorkomen alsof de 24-jarige Tristan van der Vlis volkomen rustig en gewoon was. De Alphenaar leek een normaal leven te leiden en werkte eerder bij een distributiecentrum van de C1000. Enkele weken geleden stopte hij echter met werken via een uitzendbureau. Volgens zijn familie was Tristan weliswaar ’down’ maar was de situatie niet zorgelijk. Dat was het wel in 2006 toen Van der Vlis ’behoorlijk suïcidaal’ was. „Hij is toen na een gesprek met de GGZ opgenomen op de gesloten afdeling van een psychiatrische inrichting. De behandeling daar heeft tien dagen geduurd”, zegt hoofdofficier van justitie mr. Kitty Nooy.

Niets aan de hand dus? Volgens een bewoonster van de flat waar Tristan woonde, had hij onlangs nog tegen haar gezegd dat hij ’kwaad was op de maatschappij en alles en iedereen overhoop zou schieten’. Ook zei hij tegen collega’s van een Dirk van den Broek-filiaal, waar hij twee jaar geleden zou zijn ontslagen, dat hij ’mensen kapot ging schieten’. „Hij was helemaal niet zo’n rustige jongen als nu overal wordt gesuggereerd”, aldus een van hen.

Ja, en toch had hij een wapenvergunning....
Het vreemde is dat een wapenvergunning steeds maar 1 jaar geldig is. Kennelijk wordt het dan gemakkelijk verlengd, zonder zorgvuldig onderzoek. Verder zijn er "strenge" voorschriften, zo moeten wapens en munitie gescheiden worden bewaard in een speciale wapenkluis.

Bronnen
Alphen Stad
Rijksoverheid
Telegraaf

4 opmerkingen:

Arjan zei

De psychiatrie kon wel eens (indirect) de oorzaak zijn dat dit is gebeurd.

Antidepressiva verdubbelt de kans op zelfmoord bij mensen tot 25 jaar. Tristan is 24 dus indien hij de pillen slikte dan kan dat een invloed hebben gehad op zijn handelen.

http://www.nu.nl/wetenschap/2059769/antidepressiva-verdubbelen-risico-op-zelfmoord-bij-jongeren-.html

Er zijn veel aanwijzingen dat antidepressiva ook bij andere bloedbaden een rol heeft gespeeld en er zijn ook hoogleraren die dat getuigen tijdens zittingen maar die worden over het algemeen niet serieus genomen.

http://www.trouw.nl/achtergrond/deverdieping/article2035668.ece/Een_misdadige_bijwerking.html

Antidepressiva vlakt emoties af waardoor de emotionele drempel om een ernstige misdaad te begaan wordt verlaagd.

De dader van het bloedbad in Zwijndrecht in 2009 zei: "Ik probeerde tevergeefs aan een pistool te komen. Ik heb het nu met een mes gedaan. Totaal emotieloos dus.... Antidepressiva doen rare dingen met mensen"

http://www.nos.nl/nosjournaal/artikelen/2009/5/26/260509_drama_zwijndrecht_mail.html

Psychiatrie is een malafide praktijk en doet de problemen escaleren. Er zijn hoogleraren die aan de bel trekken over fraude maar die worden dan verdrukt. (zie bijvoorbeeld prof. dr. Flip Treffers vs. NVvP over de verspreiding van misleidende informatie waardoor kinderen antidepressiva zouden krijgen terwijl dat de zelfmoordkans verdubbelt)

Erika Koukos zei

@Arjan
Bedankt voor je bijdrage. Wat erg zeg, dat wist ik niet. Dit terwijl antidepressiva volgens mij als smarties worden uitgedeeld tegenwoordig.

Rambi zei

ja...dat snijdt wel hout...de pharmaceutische industrie maakt zoveel winst met dit soort middelen dat het door hen en de door hen omgekochte overheid als collateral damage wordt gezien wanneer er een paar dodelijke slachtoffers vallen....dat geldt natuurlijk ook voor de wapenindustrie...want laten wij wel wezen...waarom kan een burger een vergunning krijgen voor dergelijk spul??

traprenovatie zei

En ik blijf erbij dat de naam sowieso bekend word, dat bleek bij eerdere geweldsmisdrijven keer op keer , maar voor die tijd worden er nog veel meer gissingen gedaan waardoor onschuldige mensen door roddels en misschien volksoproer wel eens hun eigen huis, buurt of woonplaats moeten ontvluchten.
Niet dat ik dat de familie van de dader toe zou wensen hoor , zij zijn net zo goed slachtoffer.
Nu is het gelijk bekend gemaakt en het is en blijft vervelend voor de familie , maar niet meer als dat er over 1 dag ofzo de naam toch wel uitgekomen zou zijn.

gr. traprenovatie