dinsdag, april 05, 2011

Polenopvang in corruptieschandaal-klooster

Bij gebrek aan geestelijken krijgen de kloosters in Nederland steeds vaker een andere bestemming. Mocht er een God bestaan dan zit die nu wel tenenkrommend in de hemel, want men heeft besloten de voormalige bewoners (paters assumptionisten) van klooster Stella Maris te Welberg (West-Brabant), te vervangen door 400 dronken Polen.

Het klooster stond te koop, en daar het ook in de kerkwereld crisis is, kon men niet al te kieskeurig zijn over een koper. Een uitzendbureau met de naam Exotic Green had wel interesse. Een wat vreemde naam voor een uitzendbureau, maar daar zij gespecialiseerd zijn in het detacheren van Polen, denk ik dat de herkomst van de naam gezocht moet worden in de kleur van de bierblikjes van Nederlands bekendste bierbrouwer.

En zo kon het gebeuren dat er nu in het kleine dorpje Welberg met man en macht gewerkt wordt om het klooster Stella Maris Pool-proof te maken. Vreemd genoeg heeft men daartoe onder andere kunstenaar Paolo Botta ingeschakeld, om nieuwe glas-in-lood ramen te maken.

Welberg is niet blij met deze ontwikkeling. Het kleine dorp heeft nu al overlast van 200 Polen en zit niet te wachten op een verdubbeling van deze ellende. Ook de Polen blijken niet blij, de naam Stella Maris staat in Polen voor één van de grootste corruptieschandalen in de geschiedenis, iets met omkoping in de uitgeverswereld.

Op 26 april kan iedereen vanaf 16.00 uur het complex komen bekijken. Dan moet het Italiaans licht van Paolo binnen vallen.

Bron
BN De Stem

1 opmerking:

Anoniem zei

Héh, een nieuwe layout. Mooi !