vrijdag, april 22, 2011

De ene voet wast de andere

Gisteren was het voor Paus Benedictus XVI weer tijd voor het onsmakelijkste klusje van het jaar; de voetwassing.

In navolging van Jezus, die tijdens het Laatste Avondmaal de voeten van zijn leerlingen waste als toonbeeld van nederigheid, waste Benedictus gisteren de voeten van enkele priesters. Elk jaar is dit weer een moeilijke dag. Buiten dat het een enorm vies klusje is, zo schoon zijn de voeten van die priesters niet, is nederigheid een begrip dat absoluut niet bij onze paus past.

Goede Vrijdag is gelukkig heel wat rustiger in het Vaticaan. Er worden dan slechts enkele missen gehouden ter nagedachtenis aan de dood van Jezus Christus aan het kruis. Door de kruisdood heeft Jezus de mens van zijn zonden verlost. Het is de vraag of dit voldoende is voor de zonden van alle foute priesters. Gelukkig gaat Benedictus daar niet over, zodat hij alvast gelukzalig kan denken aan het heerlijke paaslam dat zondag geslacht zal worden, en door de Vaticaanse chefkok met port en pruimen geserveerd zal worden.

1 opmerking:

Anoniem zei

jezus christus vernedert zich.Ik dank voor Zijn offer aan het kruis.Ik ga blootsvoets in de boeteprocesie om tot inkeer te komen en te bidden voor de bevrijding van alle mensen en tot vergiffenis van de zonden van allen.