maandag, maart 07, 2011

Winkelkarren viezer dan toiletten

Je staat er nooit bij stil, maar winkelkarren zijn echt viezer dan wat dan ook. Uit onderzoek van de Universiteit van Arizona blijkt dat 72 % van de karretjes zelfs e-coli bacteriën bevatten.

In vier staten werden bij verschillende supermarkten in totaal 85 winkelwagens aan een onderzoek ontworpen. Daaruit bleek dat bij 72 procent sporen van uitwerpselen te vinden waren. De hoeveelheid sporen is zelfs groter dan gemiddeld wordt aangetroffen in toiletten.

Volgens de onderzoekers komt dat omdat toiletten veel vaker worden schoongemaakt dan winkelkarren. Ook de aanwezigheid van e-coli-bacteriën op de grepen baart de onderzoekers zorgen. Ze raden klanten aan de winkelkarren altijd even schoon te maken met een desinfecterend doekje. Professor Charles Gerba waarschuwt bovendien ook voor boodschappentassen. Als daar niet volledig verpakt vlees of agf in wordt vervoerd moet ze ook regelmatig worden schoongemaakt.

Walgelijk gewoon dat zoveel mensen na een toiletbezoek hun handen blijkbaar niet wassen. Of zou dit alleen in Amerika gelden? Je zou van dit verhaal bijna smetvrees krijgen. Nou Bunny; aan de schoonmaak dan maar!

Bron
Distrifood

Geen opmerkingen: