woensdag, maart 16, 2011

Kaddafi van patient tot psychiater: "Sarkozy heeft psychische stoornis"

Kaddafi doet uitspraak na uitspraak over anderen, vanzelfsprekend is er met hem niets mis, het ligt ook altijd aan die ander. Hoe kan hij nu dictatortje spelen in een wereld als dit?

Voor de Franse president Sarkozy heeft psychiater Kaddafi zijn diagnose al klaar:"Ik denk dat meneer Sarkozy een psychische stoornis heeft." Hij reageerde hiermee op de uitspraken van Sarkozy die de rebellen officieel erkent. Over Silvio Berlusconi, een vroegere vriend, zegt Kaddafi alleen dat hij zich door hem verraden voelt. "Ik heb geen enkel contact meer met Italië, noch met Berlusconi." Ook over de media was hij niet te spreken: "Het volk is aan mijn kant, de rest is propaganda."

Het is een bekend fenomeen in de psychiatrie; patiënten die zich voor psychiater uitgeven. Helaas is er niemand die patiënt Kaddafi kan helpen, dit omdat de internationale gemeenschap het veel te druk heeft met kibbelen over al dan niet militair intervenieren. De Franse minister van Buitenlandse Zaken Alain Juppé stelde gisteren dat hij zijn partners binnen de G8 niet heeft kunnen overtuigen. Vooral Frankrijk en Groot-Brittannië trekken aan de kar voor de instelling van een no-flyzone boven Libië of het uitvoeren van gerichte luchtaanvallen om de militaire macht van Kadhafi te breken.

Bron
HLN

Geen opmerkingen: