woensdag, februari 02, 2011

Terroristen 9/11 lopen nog gewoon vrij rond

Het schijnt dat nog maar 70 % van de Amerikanen weten in welk jaar de aanslag op het World Trade Center geweest is. Nog veel minder mensen weten dat er ook gewoon nog vier daders vrij rondlopen ergens op de aardbol.

Vier terroristen die betrokken waren bij de terroristische aanslagen van 9/11 lopen nog steeds vrij rond. Dat blijkt uit geheime FBI-documenten van februari 2010, die WikiLeaks heeft gelekt naar de Engelse krant The Daily Telegraph. Drie mannen uit Qatar zouden verschillende doelen hebben verkend en andere terroristen hebben geassisteerd. Daarnaast waren ze ook in het bezit van vliegtuigtickets voor 9/11. Een vierde zou hen daarbij uitvoerig gesteund hebben

De verdachten, Meshal Alhajri, Fahad Abdulla en Ali Alfehaid, arriveerden in augustus 2001 in New York. Van daaruit startten ze hun verkenningsmissies naar de potentiële doelen zoals het World Trade Centre, het Witte Huis, het Pentagon en het hoofdkantoor van de CIA. Tien dagen later vlogen ze door naar Los Angeles. Daar verbleven ze in een hotel dat betaald werd door een al eerder veroordeelde terrorist, die ook de vliegtickets voor ze had gekocht. De hotelmedewerkers verklaarden aan de FBI-agenten dat in de kamer pilotenuniformen lagen en papieren met vluchtnummers en namen van piloten.

Een dag voor de aanslagen wilde het drietal naar Washington vliegen, maar ze misten hun vlucht. De volgende dag werd ditzelfde toestel, American Airlines-vlucht 77, gekaapt door vijf terroristen en crashte het in het Pentagon. Bij deze aanslag kwamen 184 mensen om. Na 9/11 vloog het drietal terug naar Qatar. Sindsdien ontbreekt van hen elk spoor.

Volgens dezelfde documenten jaagt de FBI ook nog steeds op een vierde verdachte. Mohamed Al Mansoori uit de Verenigde Arabische Emiraten wordt verdacht van steun aan de drie Qatari. Hij woonde in Long Beach in Los Angeles, maar lijkt voorlopig van de aardbol verdwenen. Zijn naam staat momenteel op de internationale opsporingslijst.

Bronnen
HLN
Raarmaarwaar

Labels: 9/11, terroristen, WikiLeaks, FBI, internationale opsporingslijst

Geen opmerkingen: