maandag, februari 14, 2011

Kasteeltje Hattem Roermond

We hebben al vele Valentijnsdagen meegemaakt samen, maar deze keer heeft Michael mij toch nog weten te verrassen met een weekendje in Kasteeltje Hattem te Roermond.

Het minikasteel ligt in het stadspark van Roermond, net iets buiten het centrum. Omdat een weekend kort is en we naast het kasteeltje ook Roermond en omgeving nog wilden verkennen, kwamen we op een onmogelijk vervelend tijdstip aan. Niets in dit kasteel is echter te veel om het de gasten naar de zin te maken, we konden dus gewoon al op de kamer en werden allervriendelijkst ontvangen. De kamer overtrof onze stoutste verwachtingen, naast een smaakvolle inrichting had deze alles wat je maar nodig zou kunnen hebben. Het was een complete suite met aparte woonkamer, bubbelbad, internet en een heerlijk bed.

Eerst besloten we echter Roermond onveilig te gaan maken. Het blijkt een eigenaardige stad te zijn, heel anders dan andere plaatsen in Limburg. Het oude centrum is prachtig, maar er zijn ook nieuwe lelijke gebouwen, De Limburgers zijn er gemoedelijk, maar er zijn ook onaardige Limburgers in Roermond. Zo werd ik op het voetpad bijna door een fiets omver gereden en werd mij door de fietser nog toegesnauwd of ik niet om hem heen had kunnen lopen.
De winkels zijn op zich in orde maar weinig nieuws onder de horizon. Dan maar de kathedrale kerk van St. Christoffel gaan bekijken. Hier hadden ze al op Michael's komst gerekend; op elke biechtstoel, trap en verhoging stonden bordjes deze niet te betreden. De openstelling van de kerk had tot doel de katholieke schatkist vol te krijgen. Helaas bleek ik alleen maar 50 cent te hebben, door deze met veel gerammel in de collectebus te laten vallen kwamen we hier toch mee weg. Ook later bij het geven van fooien bleek ik gek genoeg steeds maar 50 cent te hebben. In ieder geval weten ze nu in Roermond wie 50 Cent is.

Om al het stadsvuil niet mee te nemen naar het diner besloten we het bubbelbad uit te gaan proberen. Nu hadden we al eens eerder een kamer met bubbelbad gehad, toen stond de kamer binnen no time helemaal vol badschuim. Wijs geworden deden we er nu maar weinig in. Toen we het bubbelsysteem aanzetten spoot het water echter 4 meter ver de lucht in. Hierbij dus nog een tip voor het gebruik: je moet het bad vullen tot over de bubbelgaten en er dan eerst zelf in gaan zitten alvorens het systeem aan te zetten.

Het kasteeltje is modern ingericht, maar doet toch warm en sfeervol aan. Meest opvallend is er echter de ontzettend goede service van eigenaren/ gastheren Frank en Daan. Zij doen er echt alles aan om het de gasten naar de zin te maken. Naast dat ze precies het midden weten te bewandelen tussen formeel/ informeel hebben ze beiden een ontzettend groot gevoel voor humor. Er is weinig wat niet mogelijk is. Het eten is er ook nog eens geweldig goed. Kortom een echte aanrader. Ons zullen ze er zeker nog vaker zien.

Labels: Kasteeltje Hattem, Roermond, St. Christoffel, bubbelbad, Wifi, stadspark

Geen opmerkingen: