woensdag, februari 16, 2011

Cambodja: Sihanoukville

De laatste lakenchauffeur bracht ons naar Sihanoukville (Kompong Som), een badplaats in Cambodja aan de Golf van Thailand. De route vanaf Phnom Penh duurde wat langer dan gepland, want deze keer hadden we een laken met blaasontsteking, die om het half uur moest stoppen.

Aanvankelijk leek ons hotel Orchidee Guesthouse nogal een zootje. Het was wat rommelig bij de receptie en er stonden nogal wat mensen met klachten. Dit bleek al snel ontzettend mee te vallen. Onze kamer was prima en lag aan het zwembad. Ook de rest van het hotel is ons uitstekend bevallen. De Nederlandse eigenaar Jan de Jongh is niets te veel om het zijn gasten naar de zin te maken. Helaas zijn er altijd mensen die wat te klagen hebben, het vreemde was dat die slechts klagen en niets melden aan Jan, dom want wij hebben ervaren dat Jan een man van direct handelen is, als je iets bij hem neerlegt wordt het ook direct opgelost.

In Sihanoukville zelf wemelt het van de backpackers, Holy Cows (backpackers op leeftijd) en Nut Cases (klap van de molen gehad). Het strand is druk en gezellig, met allerlei vertier. Zo kan je er gemasseerd worden, eten en er zijn zelfs visjes die de schilfers van je voeten eten. Aan ons is het allemaal niet besteed. Voor de strandtentjes na Shiva's snack is het leven er moeilijk; Lonely Planet heeft namelijk vermeld dat er daar (ergens) een moord en een paar verkrachtingen zijn geweest vorig jaar. Aan de stilte te zien daar gelooft iedereen wat er in de vermaarde reisgids staat.

'S avonds zagen we dat er steeds 2 planken met een net opgezet werden bij het zwembad. Dit bleken de bedden van het zwembadpersoneel te zijn. Helaas durfden ze niet meer te zwemmen, daar ik de eerste avond boos op hen werd vanwege het vele lawaai, daar had ik de andere dagen acuut spijt van, maar ze waren niet meer tot zwemmen te bewegen.

En zo liep er weer een reis ten einde.

Labels: Cambodja, Sihanoukville, Orchidee Guesthouse, strand, Shiva's snack

Geen opmerkingen: