dinsdag, december 28, 2010

Vrachtwagenchauffeur verkoopt Ritz

Sommige mensen zijn zo geniaal in hun oplichtingspraktijken dat het bijna een goed idee lijkt. Helaas gooit hebzucht dan alsnog roet in het eten.

Je bent Brits, werkloos en vrachtwagenchauffeur, wat valt er dan anders nog te doen dan jezelf uit te geven als verkoper van het Ritz hotel. Hij moet tevens een begenadigd toneelspeler zijn want verkopers en vrachtwagenchauffeurs zijn over het algemeen een ander type mensen. Toch lukte het deze man de potentiële koper maar liefst1,2 miljoen euro af te troggelen.

De 49-jarige Anthony Lee maakte een geïnteresseerde koper wijs dat hij bevriend was met de teruggetrokken eigenaar van het hotel, en dat hij een onderhandelingsvolmacht bezat. De vrachtwagenchauffeur beloofde het hotel te verkopen voor 250 miljoen Britse pond, ver onder de zogezegde werkelijke waarde. De bedrieger vroeg een voorschot van een miljoen pond (1,2 miljoen euro) en kreeg dat bedrag daadwerkelijk in handen.

De geldschieters van de koper waren er zo van overtuigd dat ze het Ritz-hotel in hun bezit hadden, dat ze al door het hotel liepen om verbouwingen te bespreken. Toen de bedrieger echter meer geld vroeg, kwam de aap uit de mouw. Hij werd schuldig bevonden aan oplichting, zijn straf wordt later bepaald.

Bron
Tros Opgelicht

Labels: Ritz, hotel, vrachtwagenchauffeur, verkoop, oplichting

Geen opmerkingen: