dinsdag, december 07, 2010

Ogen in je achterhoofd

Sommige ouders en leraren misbruiken de naïviteit van kinderen door hen wijs te maken dat zij ogen in hun achterhoofd hebben. Voor Wafaa Bilal, professor aan een universiteit in New York, is dit opvoedkundige big brother instrument nu toch werkelijkheid geworden; hij heeft een cameraatje in zijn achterhoofd laten implementeren.

Wafaa Bilal, die professor fotografie is, heeft de camera afgelopen maand in laten bouwen in een piercing studio als onderdeel van een project voor een museum in Doha, Qatar. Het project heet The 3rd I. De camera zal elke minuut van de dag een snap shot maken gedurende 1 jaar. De foto's worden overgedragen aan het Arabische museum voor moderne kunst.

De camera is verbonden via een kabeltje met een computer die hij in een schoudertas bij zich draagt. De Universiteit maakt zich zorgen over de privacy van de studenten en heeft Bilal daarom verplicht de lens in de collegezaal af te dekken. Bilal vindt het allemaal kunst en zijn doel is ideeën en realiteiten breder te onderzoeken. Hij ziet zichzelf als een spiegel van sociale condities die wij ontkennen.

Bron
CNN

Labels: Qatar, kunst, camera, achterhoofd, New York, Museum, Wafaa Bilal

Geen opmerkingen: