woensdag, december 22, 2010

Engeland beter ingesteld op sneeuw

Al was de winter vorig jaar ook behoorlijk streng, Nederland heeft er niets van geleerd. De NS maakt er een puinhoop van en het strooizout is nog eerder op dan vorig jaar. Chaos alom en het kunnen nog twintig van dit soort winters worden, verbeteren doet het niet. In Engeland hebben ze op zich niet meer zulke winters gehad dan wij, toch verlopen er veel zaken een stuk minder chaotisch.

Bij de supermarkten bijvoorbeeld; bij ons liggen de parkeerplaatsen vol sneeuw en in het midden een dikke laag ijs. Glibberend moet je daar een plaatsje zien te vinden, waarna het vervolgens een hele toer is om jezelf en je boodschappen levend de auto in de te krijgen. De supermarkten in Engeland hebben op grote schaal sneeuwschuivers en strooiwagens ingezet om de parkeerterreinen begaanbaar te houden. Verder hebben ze bezorgsleeën aangerukt, zo kunnen de boodschappen makkelijker over gladde stoepen en opritten vervoerd worden.
Het is weer zoals wel vaker, Nederland heeft de grootste mond, klaagt het hardst en doet niets.
Alhoewel ik nog een (zeer) klein complimentje naar de gemeente Almere kan maken, sinds gisteren strooien die zand en dat maakt de wegen wel weer wat beter begaanbaar, vanzelfsprekend komen ook hierbij de woonwijken niet aan de beurt.

Bron
Distrifood

Labels: winter, nederland, Engeland, wegen, strooizout, strooizand, Almere, bezorgsleeën, sleeën

Geen opmerkingen: