vrijdag, december 03, 2010

Albert Heijn lege schappen rond de feestdagen

Vier de feestdagen met Albert Heijn, dat is wat zij willen en wat veel consumenten ook doen. Dit jaar zit dat er misschien wel niet in en zullen de schappen een lege en sombere indruk geven, zelfs het meisje met de zwavelstokjes zal een straatje omlopen om naar bijvoorbeeld Jumbo te gaan. FNV en CNV dreigen Albert Heijn namelijk met acties in de distributiecentra. Daardoor kan Albert Heijn in de drukke periode rond kerstmis met lege schappen komen te zitten in de winkels.

De acties kunnen er zelfs toe leiden dat het werk in de distributiecentra volledig wordt stilgelegd. De bonden willen daarmee schot brengen in de al geruime tijd vastzittende cao-onderhandelingen. Daarbij hebben de werknemersorganisaties een looneis van 2,5 procent neergelegd, terwijl Albert Heijn niet verder wil gaan dan 1,3 procent.

Daarnaast hebben de medewerkers grote last van enorme hoeveelheden Poolse uitzendkrachten.
Vaste krachten voelen zich onzeker en vervreemd. In sommige distributiecentra is de voertaal op de werkvloer Pools. Overal hangen Poolse borden, mededelingen worden in het Pools omgeroepen. Daardoor voelen Nederlanders zich minder thuis.

Volgens Wessel Breunesse van CNV is de actiebereidheid groot. Het kan een hete decembermaand worden.
Als Albert Heijn zijn poot stijf houdt, komen er werkonderbrekingen en stakingen. Dan zijn de schappen binnen een dag leeg.

Bron
Distrifood

Labels: Albert Heijn, lege schappen, kerstmis, feestdagen, winkel leeg, acties, distributiecentra

Geen opmerkingen: