dinsdag, november 02, 2010

Vergiftigd om familie-eer te redden

Liefde tot in de dood. Of beter gezegd dood door de liefde. Dat overkwam de 19 jarige Rupa uit Rayachoti (Kadapa, India). Rupa's ouders waren faliekant tegen het vriendje waar zij een relatie mee had, om dit probleempje te verhelpen dwongen ze haar een maaltijd met vergif te eten en begroeven haar daarna op een naburig kerkhof.

Na een tip spoedde de politie zich naar het kerkhof en troffen daar inderdaad het levenloze lichaam van Rupa, dochter van hoofdonderwijzer Sivarama Chari, aan.
Bronnen uit de omgeving van het meisje zeggen dat haar ouders haar dwongen vergif te eten, afgelopen zondag, waarna zij haar op een naburig kerkhof begroeven. Ze waren al maanden woest om de relatie die Rupa had met een jongen uit een andere gemeenschap. Ondanks vele waarschuwingen van haar ouders ging het meisje gewoon door met de liefdesaffaire. Sinds enige weken had Rupa daarom huisarrest. Om de familie-eer te redden besloten de ouders het meisje om te brengen.

Chari ontkent de moord en zegt dat zijn dochter overleed aan epilepsie, daarop heeft hij haar maar begraven. De politie heeft het lichaam meegenomen voor autopsie, als de uitslag daarvan bekend is kan pas actie worden ondernomen tegen deze gruwelijke ouders.

Bron
The Times of India

Labels: India, begraven, moord, vergiftiging, familie-eer, Rayachoti, Kadapa

Geen opmerkingen: