maandag, november 15, 2010

Mexico, Mexi-iiiiiiiico; een explosie klonk door de Mexicaanse nacht

Zit je in een luxe hotel in Playa del Carmen (Mexico), ontploft de hele boel. Gisteren zijn bij een explosie in het Grand Riviera Princess hotel minstens 7 doden gevallen, daarnaast vielen er nog eens 17 gewonden.

Voor zover nu al onderzocht, blijkt dat de oorzaak van de explosie een grote hoop organisch afval was, onder het hotel, die was beginnen te rotten. Daardoor ontstond een enorm gat van zo'n 120 vierkante meter dat zich met gas vulde, precies onder de lobby van het hotel.
De gevolgen waren verschrikkelijk. De ontploffing was zo hevig dat op sommige plaatsen in het twaalf gebouwen tellende complex de vloer gewoonweg door het dak gekatapulteerd werd. Brokstukken vlogen tot vijftig meter ver in de tuin en het zwembad van het luxehotel. In de lobby van het hotel is een enorme krater geslagen.

Wel zin in zo'n avontuurlijk vakantie? Er zijn via de website van het Grand Riviera Princess hotel gewoon (zelfs voor komende nacht) nog kamers te boeken. Normaal heeft het hotel 676 kamers. In Nederland is het hotel onder ander bij Thomas Cook te boeken.

BronnenThe New York Times
De Morgen
Labels: Playa del Carmen, explosie, ontploffing, Mexico, Yucatan, Grand Riviera Princess hotel

Geen opmerkingen: