woensdag, oktober 13, 2010

Wie wil er nu nog mijnwerker worden?

Als de reddingsoperatie in Chili klaar is, zal er waarschijnlijk daar niemand meer mijnwerker willen worden. De geredde mijnwerkers zullen nu, in plaats van op kolen, op rozen zitten, hun verhalen zijn immers goud waard. Niet alleen in Chili is een tekort aan mijnwerkers, ook in Australië zitten ze inmiddels met de handen in het gruizige haar.

De mijnwerkers die nu nog in de Queensland Mining Industry werken zullen binnen 10 jaar allen met pensioen zijn, dat is op zich al een wonder gezien het aantal voortijdige afhakers vanwege stoflongen en andere kwalen. De mijnbazen buigen zich nu over allerhande maatregelen om jongeren enthousiast te maken voor een baan onder de grond. Er worden diverse virtual reality programma's ontwikkeld voor promotie en training. Veiligheid staat hierbij voorop.
Of het allemaal zal helpen is de vraag, want zeg nou zelf, het is toch eigenlijk geen mensenwerk. En natuurlijk helpt het niet dat eenieder nu nog de mijnwerkers in Chili op het netvlies heeft staan, die zelf waarschijnlijk geen netvlies meer over hebben.
Ik hou het voorlopig bij mining op Facebook Treasure Island.

Bron
ABC News

Labels: mijnwerkers Chili, Queensland, reddingsoperatie, baan, pensioen

Geen opmerkingen: