maandag, oktober 18, 2010

Soms zijn de oplossingen simpel

Het is oktober, ook in een dorpje aan de kust van de Zwarte Zee. Het regent en het dorpje lijkt verlaten. Het is een moeilijke tijd. De inwoners zitten allemaal in de schuld en leven op krediet.
Plots verschijnt een rijke toerist ter plaatse en stapt het enige hotel van het dorpje binnen.

Hij legt een bankbiljet van 100 euro op de balie en gaat naar de eerste verdieping om een kamer uit te zoeken. De hotel eigenaar pakt de 100 euro en gaat naar de slager om zijn schuld te betalen. De slager pakte die 100 euro aan en gaat spoorslags naar de varkensboer om zijn schuld te betalen. Die op zijn beurt rent naar de verpachter en betaalt zijn schuld.
De verpachter haast zich naar de enige prostituee in het dorp, die vanwege de crisis haar diensten op krediet aanbiedt, en betaalt aan haar zijn schuld.
De prostituee haast zich naar het hotel en betaalt aan de hotelier de kamerhuur voor de nacht waar zij haar werkzaamheden heeft verricht. De hotelier legt de 100 euro terug op de balie.
Op dat moment komt de rijke toerist naar beneden, neemt de 100 euro van de balie omdat hij niet tevreden is over de kamer.

Niemand heeft iets verdiend, er is niets veranderd maar het hele dorp is wel schuldenvrij.
De wereld economie terug gebracht tot de basis. Moet je daar nu jaren voor naar de universiteit!



Labels: kredietcrisis. economie, schulden, schuldenvrij, betalen

1 opmerking:

Barbapapa zei

Zo hoort het ook te zijn. Maar het addertje onder het gras is de rente.

Een te lang verhaal om hierro te vertellen...kijk dus maar effe lekker Zeitgeist dan wordt een en ander in 2 uur duidelijk.