woensdag, oktober 06, 2010

Mysterieuze giraffe bij Almere

Sinds 1999 staan er langs de A6, ter hoogte van Almere Buiten, vijf olifanten. De beesten zijn levensgroot en genaamd De Olifanten van Almere. Sinds afgelopen week is daar plotseling een giraffe bijgevoegd.

Het enorme pluche beest dook de afgelopen tijd ook al op andere locaties in Almere op, onder andere bij 't Oor en de Schippergarage in het Stadshart. Wie er achter de giraffe zit is vooralsnog een raadsel. Bij de gemeente hebben ze geen idee wie verantwoordelijk is voor deze, hoogstwaarschijnlijk, publiciteitsstunt. Ook bij Almere City Marketing en de winkeliersvereniging weten ze niet wie de giraffe door de stad verplaatst.

De maker van de olifanten is wel bekend; kunstenaar Tom Claassen. Ze zijn gemaakt van brons, zijn 11 bij 7 meter groot en wegen maar liefst 40.000 kg (reden dat ze er nog steeds staan).
De beelden zijn weinig gedetailleerd, kenmerkende details zoals de slurf en slagtanden ontbreken. Alleen de grote flaporen die aan de romp van de olifant kleven zijn te zien. Toch is het voor de meeste passanten vanzelfsprekend dat het om olifanten gaat. De olifanten zijn voorzien van een anti-graffiti-laag.

Bronnen
Almere Vandaag
Wiki

Labels: Olifanten van Almere, giraffe, A6, A27, Tom Claassen

Geen opmerkingen: