zaterdag, oktober 09, 2010

Kunst als basis voor een betere samenleving

Onze vriend en kunstenaar Raed Selman exposeert van 23 oktober tot 27 november in de Amsterdamse Art Gallery BIHP. Raed maakt prachtige werken dus het is zeker de moeite waard te gaan kijken. Tevens nodigt hij jullie allemaal van harte uit voor de opening op zaterdag 23 oktober 2010 van 15.00 uur tot 18.00, waar je onder het genot van een (Libanees) hapje en drankje kunt genieten van de dansende kleuren in de Mediterranee.

Raed Selman exposeert sinds begin jaren negentig. Eerst in Libanon en daarna ook in Amsterdam, Curaçao, Italië en Egypte. Zijn kunst is abstract-expressionistisch en weerspiegelt zijn emoties. Hij geeft met zijn werken een reflectie op de hedendaagse woelige wereld vol onrust. Daarvan getuigt onder andere zijn schilderij Amsterdam uit 2004, met als ondertitel The unclaimed freedom. In Chagalliaanse kleuren geeft hij een indringende weergave van de gemoederen in Amsterdam na de moord op Theo van Gogh. Het geeft weer hoe het gevoel van een vredige haven voor buitenlanders, wreed werd verstoord.

Raed noemt zichzelf geen spontane schilder. Hij wil altijd de controle houden over wat hij doet. Hij bepaalt wat er gebeurt en het gaat hem daarbij niet alleen om het eindresultaat, maar ook om het proces.



Labels: Raed Selman, kunst, arts, BIHP Art Gallery, Theo van Gogh, Libanon, expositie, opening, Amsterdam, Mediterranee, abstract, expressionisme

Geen opmerkingen: