maandag, oktober 18, 2010

De muren van Jericho zijn echt gevallen

Jericho, gelegen op de Westelijke Jordaanoever, is waarschijnlijk de oudste stad ter wereld. De stad bestaat 10.000 jaar en de Palestijnse Autoriteit heeft dan ook grote plannen om van Jericho een grote toeristische trekpleister te maken.

Vanzelfsprekend zal er op de eerste plaats wat aan de veiligheid gedaan moeten worden, want hoe mooi Jericho ook is, niemand zal het bezoeken als de kogels er om je oren vliegen. Verder zijn er plannen voor de aanleg van diverse resorts, een enorme palmentuin en een luchthaven.

Jericho is letterlijk ouder dan de geschiedenis. Vastgelegde geschiedenis begon in het vierde millennium v.Chr. In die tijd bestond Jericho al 4000 jaar. Jericho heeft gedurende de geschiedenis zoveel meegemaakt, dat het al een wonder op zich is dat het nog steeds bestaat.
De laatste jaren beginnen de toeristen aantallen dan ook al flink te stijgen. Jericho is zeker een bezoek waard. Ook nu al; de diverse bewaard gebleven gebouwen, de muren, de vele prachtige orthodoxe kloosters en de bijna tastbare Bijbelse geschiedenis zijn nog maar een kleine greep uit deze bijzondere stad.



Bronnen
The Jerusalem Post
Vlaamse vrienden van Israël
Wiki
You Tube

Labels: Jericho, Westelijke Jordaanoever, Palestijnse autoriteit, geschiedenis, toerisme

Geen opmerkingen: