maandag, september 13, 2010

Man rookt pagina's uit koran en bijbel

Alex Stewart, staflid van de Queensland University of Technology,vond dat hij ook een steentje bij moest dragen aan het heilige boeken debat. Hij besloot daarom een filmpje op You Tube te plaatsen waar hij sigaretten rookt en vergelijkt die hij van pagina's uit een bijbel en koran maakte.

In de videoclip, met als titel "Bible or Koran - which burns best?", zegt de atheïst dat het verbranden van heilige boeken zo erg niet is, mensen moeten er zich volgens hem niet zo druk over maken. Het zijn volgens Stewart maar boeken, als je jezelf daar boos over maakt dan neem je het leven te serieus. De bijbel krijgt van hem een 7 voor kwaliteit, de koran bracht het er in deze test minder goed vanaf.

Leuk of niet, Stewart gaat totaal aan het feit voorbij dat deze boeken voor gelovigen wel heilig zijn. Wil hij echt bijdragen aan het debat of zit hij om aandacht verlegen? Deze aandacht komt hem in ieder geval duur te staan, want de QUT is not amused en heeft in afwachting van een eventueel ontslag, de roker alvast op non actief gezet.You Tube heeft het filmpje inmiddels van haar site gehaald.

Bron
News.com.au

Labels: Alex Stewart, koran, bijbel, roken, verbranden, Queensland University of Technology, atheïst

Geen opmerkingen: