vrijdag, september 10, 2010

Homomissen; in Engeland kan het wel

De paus zal er niet blij mee zijn, maar daar trekt parochiepriester Seamus O'Boyle, van het Soho Masses Pastoral Council, zich niets van aan. In deze katholieke kerk zijn homo's, lesbiennes, biseksuelen en transgenders meer dan welkom. Verschil met andere kerken is dan ook dat deze kerk in Londen wel elke week afgeladen vol zit.

Rome keurt deze kerkgangers een voor af, alleen het huwelijk is heilig voor dit dogmatische bolwerk. Op zich vreemd natuurlijk, want de paus kan dan wel de vertegenwoordiger van God op aarde zijn, maar weet vanzelfsprekend helemaal niet of zijn God hier ook wel zo over denkt. Het zou een wrede God zijn dat hij mensen bij voorbaat afkeurt omdat zij een andere geaardheid hebben.

De kerkgangers in Soho zijn heel gelukkig met hun kerk. Velen konden jarenlang niet naar de kerk, hier hoeven ze niet te kiezen; twee belangrijke zaken in hun leven, geloof en homoseksualiteit komen hier samen. En zo hoort het ook.

Anybody who is trying to cast a judgement on the people who come forward for communion really ought to hold their tongue.
Archbishop Vincent Nichols

Bronnen
BBC
Website Soho Masses

Labels: katholiek, katholicisme, homo's, lesbiennes, huwelijk, Soho Masses, Londen, Engeland, mis, kerk, geloof, religie, homoseksualiteit

Geen opmerkingen: