zondag, september 12, 2010

Benidorm Bastard deelt geld uit op staat

Je kunt tegenwoordig geen goede daad meer doen, of de politie wordt al gebeld. Een Beierse man deelde als kersvers gepensioneerde geld uit op straat, gewoon om zijn geluk met anderen te delen. Hij kreeg stank voor dank want die anderen belden direct de politie, die de Duitser tot de orde kwam roepen.

De anonieme man had postgevat in de Frohsinnstrasse in het plaatsje Aschaffenburg. Rond zijn hals had hij een bord gehangen met de volgende boodschap: "Ik ben niet werk- of dakloos. Ik heb een vrouw en ben gezond. Daarom wil ik u een euro geven".
Omstanders vonden dit maar een verdacht zaakje en alarmeerden de politie. Aan de politie legde de gulle man uit dat hij gewoon gelukkig was omdat hij net met pensioen was gegaan, en dat hij dat geluk met zijn medemens wilde delen. De agenten lieten de man begaan. "Per slot van rekening is er geen wet die verbiedt dat je je eigen geld uitdeelt", aldus de politie.

Een mens kan toch tegenwoordig niets spontaans meer doen, alles wordt gek gevonden en/ of verdacht. Zelfs als je op een positieve manier uit het gareel loopt wordt dat niet gewaardeerd. Jammer, heel jammer dat anno 2010 nog steeds dat spreekwoord met die kop boven het maaiveld geldt.

Bron
HLN

Labels: gepensioneerd, geld, gul, Duitser, politie, geld uitdelen

Geen opmerkingen: