vrijdag, september 03, 2010

Afscheid van ‘vriend’ Balkenende

Waar is Balkenende toch? Nadat hij het Haagse strijdtoneel heeft verlaten is het stil rond de demissionair premier. We hebben hem gevonden op de Nederlandse Antillen, het geharrewar binnen de CDA helemaal zat besloot hij te vertrekken. De afgelopen dagen heeft hij onder het mom van een afscheidstournee, de tropische bloemetjes eens flink buiten gezet.

Balkenende gaf geen enkel interview tijdens de bezoeken aan de Nederlandse Antillen en Aruba. Naast een formeel afscheid was het bezoek ook ter voorbereiding op de slotconferentie voor nieuwe staatkundige verhoudingen binnen het Koninkrijk (lees: vakantie).
Afgelopen dinsdag sloot Balkie zijn tropische ronde af op Aruba. Daar bezocht hij zijn goede vriend premier Mike Eman.
Dat de liefde geheel wederzijds is stak Eman niet onder stoelen of banken. Vanzelfsprekend had Eman een verborgen agenda, ze zijn er namelijk bang dat de band (geldkraan) met Nederland minder gaat worden als de PVV een rol in de nieuwe regering gaat krijgen. De PVV heeft altijd duidelijk gesteld dat ze heel weinig ziet in een relatie met het Caribische deel van het Koninkrijk. Op de vraag of de Arubaanse premier PVV-politici dan wel -bestuurders zou ontvangen, zegt Eman: “Ja, natuurlijk ontvang ik ze wel.”

Bron
Amigoe

Labels: Balkenende, CDA, Nederlandse Antillen, Aruba, afscheidstournee, Mike Eman, Curaçao

Geen opmerkingen: