maandag, augustus 16, 2010

Lourdes weer open na bomalarm

Gisterochtend was er in Lourdes een verschijning van een heel ander kaliber dan Maria. De verschijning kwam in de vorm van een telefoontje. Dit keer ging het waarschijnlijk niet om Maria, want er werd gedreigd dat er ‘s middags om drie uur vier bommen zouden afgaan. Hierop moesten ongeveer 30.000 mensen, onder wie veel zieken, gehandicapten en geestelijken, worden geëvacueerd.

De politie doorzocht de heiligdommen, van de Basiliek van de Onbevlekte Ontvangenis tot diep in de Lourdesgrot, maar er werden geen explosieven gevonden. De site werd in de namiddag weer vrijgegeven. Wie er achter de bommelding zat is nog onbekend.

Zondag was het een van de drukste dagen van het jaar ter ere van de jaarlijkse katholieke feestdag Maria Tenhemelopneming. Dan viert de Rooms-Katholieke Kerk dat Maria na haar dood met ziel en lichaam in de hemel werd opgenomen door God.

In 1858 zou de 14-jarige scholiere Bernadette Soubirous achttien keer Maria hebben gezien in een grot. Het Zuid-Franse plaatsje groeide door de verschijningen uit tot een van de bekendste katholieke bedevaartsoorden. Sinds die tijd hebben circa 200 miljoen mensen het plaatsje al bezocht.

Bronnen
HLN
Reformatorisch dagblad

Labels: Maria, Lourdes, Bernadette Soubirous, bedevaart, bommelding, Room-Katholieke Kerk

Geen opmerkingen: