donderdag, augustus 12, 2010

De ene monnik is de andere niet

Een monnik wordt zelden verdacht, en dat dachten een heleboel mannen in Baotou (noord-China) ook toen ze een monnikskleed aantrokken. Toch werden er vorige week in die plaats nog 178 opgepakt, die alle 178 nep bleken.

Al maanden zwerfden er rond de noord Chinese plaats horden monniken rond die allerlei vage drankjes en pasta's probeerden te verkopen als zijnde zeer geneeskrachtig. Ook waren er plotseling overal optredens met monniken die vechtsporten demonstreerden. Het viel veel mensen al een tijdje op dat de vechtsportdemonstraties wel van een erg belabberde kwaliteit waren, maar ja een monnik moet soms ook nog veel leren. Toen het echter aangiftes bleef regenen van zieken die geen baat hadden bij de medicijnen van de monniken, besloot de politie toch eens wat monniken aan de jurk te gaan voelen.

Vanzelfsprekend waren de monniken hier niet van gediend, ze vluchtten dan ook massaal de regio uit. Een groep vermeende religieuzen werden aangehouden in een bus, waarop hun gedrag plotseling zo religieus niet meer was; ze begonnen direct te vechten, sloegen met stalen pijpen en dreigden met messen. Uiteindelijk konden zij toch ingerekend worden en vanzelfsprekend kwam de aap uit de jurk, het bleken geen van allen monniken te zijn.
Om het de politie gemakkelijk te maken besloten hun collega nep-monniken daarop het politiebureau te belegeren, en weer bleek dat ze de vechtsporten nog niet zo goed onder de knie hadden, want ook zij konden gemakkelijk ingerekend worden.

En zo zitten alle nep-monniken vast op het politiebureau in plaats van in een klooster. Het bleken allen arme boeren uit Henan te zijn, die als monnik een yuannetje bij probeerden te verdienen. Hopelijk heeft Guanyin een beetje mededogen voor de boeren zo tijdens de kredietcrisis.

Bronnen
China Daily
Guardian

Labels: boeren, monniken, China, nep monniken, yuan, klooster, Baotou, vechtsporten, Guanyin

Geen opmerkingen: