vrijdag, juli 30, 2010

Topscorer klagen: 9000 klachten in één kwartaal

Het wordt steeds drukker in het luchtruim boven Almere. Door een noordoostenwind moeten meer vliegtuigen landen op de Buitenveldertbaan op Schiphol, de aanvliegroute hiervan ligt boven Almere. Wij zien ook wel veel meer vliegtuigen, maar horen doen we ze niet. Sommige Almeerders hebben kennelijk erg goede oren want het Bezoekers Aanspreekpunt Schiphol (BAS)
krijgt enorm veel klachten over vlieglawaai binnen uit Almere.

Klagers kunnen op verschillende manieren hun klachten kwijt bij het meldpunt. Via de telefoon, de mail en via de website. In het tweede kwartaal van dit jaar kreeg BAS een recordaantal meldingen binnen uit Almere. Waren het er in het eerste kwartaal nog zo'n zesduizend, in het tweede kwartaal meer dan twaalfduizend. Opmerkelijk genoeg komen de meeste meldingen van één persoon. Die meldde in het eerste kwartaal vierduizend vliegtuigen die lawaai veroorzaakten en in het tweede kwartaal meldde hij er negenduizend. Vast iemand die niets beters te doen heeft.

Bron
Almere Vandaag

Labels: vlieglawaai, Almere, klachten, melden, luchtruim, Buitenveldertbaan, Schiphol, BAS, Bezoekers Aanspreekpunt Schiphol, vliegtuigen


1 opmerking:

rambi zei

dus de klager is zelf een veel grotere overlast bezorger dan die vliegtuigen....want inderdaad...je ziet ze wel in Almere maar horen doe je ze amper.