donderdag, juli 29, 2010

Crash in Pakistan; 13 mensen net niet aan boord + mysterieuze belster

Pakistan houdt vandaag een nationale dag van rouw. Gisteren kwamen 152 mensen kwamen om het leven toen een Airbus van de maatschappij Airblue neerstortte in het bergachtige gebied bij de Pakistaanse hoofdstad Islamabad. Het vliegtuig was afkomstig uit Karachi en stond op het punt te landen op Benazir Bhutto International Airport

De nieuwsgeving rond de crash van vlucht ED 202 was op zijn zachts gezegd vreemd te noemen. Al vrij snel kwam het goede bericht dat ze al 45 overlevenden uit het toestel hadden gehaald, wat op zich onvoorstelbaar was als je ziet hoe het toestel eruit ziet. Helaas volgde daarop dan ook het bericht dat alle inzittenden toch waren omgekomen. Brenger van deze valse hoop was de minister van binnenlandse zaken Rehman Malik. Alsof dit niet erg genoeg was creeerde manager operations Bin Yamin nog grotere verwarring, door aan de pers te vertellen dat hij een telefoontje had ontvangen van een vrouw die vast zat in de brokstukken van het vliegtuig. Later heeft niemand meer over dit mysterieuze telefoontje gehoord.

Vandaag is het rouw en zoeken naar de zwarte doos, wat niet eenvoudig is de dichtbeboste Margalla heuvels, net buiten Islamabad. Een en ander wordt nog bemoeilijkt door zware regenval. Tot men de zwarte doos vindt blijft de oorzaak van de ramp nog onbekend, de piloot bleek in ieder geval zeer ervaren te zijn.

En ongelooflijk maar waar, ook bij deze ramp zijn er weer mensen die net niet met de vlucht meekonden of meegingen en die dus nog leven. In dit geval blijkt het om 13 mensen te gaan, die om diverse redenen vlucht ED 202 net niet gehaald hebben.

Bronnen
The News
BBC
NRC

Labels: vliegramp, Pakistan, oorzaak, Islamabad, Karachi, zwarte doos, crash, regenval, Margalla, Rehman Malik, Airblue, Airbus, vluchtnummer ED 202

Geen opmerkingen: