vrijdag, juli 09, 2010

Binnenkort in uw supermarkt: kamelenmelk

Als het aan de Europese Unie ligt drinken wij binnenkort allemaal kamelenmelk.

De Europese Unie stuurt begin volgend jaar een inspectieteam naar de Verenigde Arabische Emiraten om te bekijken of de kamelenfarms aan de Europese standaarden voldoen. Als dit zo is, zal toestemming om te exporteren naar de EU, snel volgen.

Kamelenmelk is in ieder geval een stuk gezonder dan de melk van onze eigen vertrouwde koeien. Het bevat minder vet en cholesterol dan koeienmelk en bevat drie keer zoveel vitamine C en tien keer meer ijzer. Voor mensen die lactose intolerant zijn is de melk ook geschikt om te drinken. En voor mensen met suikerziekte schijnt de melk een zeer gunstig effect te hebben.

Of de Nederlandse melkveehouderijen hier allemaal zo blij mee zullen zijn is de vraag. Volgens mij hebben die het momenteel al moeilijk genoeg zonder deze bultige concurrenten.
Overigens bestaat er in Noord-Brabant al een kamelenmelkerij, deze levert onder de melk voor Kamelka bonbons; gemaakt van kamelenmelk.

Geen idee of kamelenmelk lekker is, het lijkt mij wel weer een verrijking voor het Nederlandse landschap, want als de koe passe wordt zullen ongetwijfeld meer boeren overgaan op de kameel.
En dan zullen er heel veel kamelen nodig zijn,
want een kameel geeft maar 10 maanden in de 2 jaar melk.

Bronnen
Distrifood
Kamelka
Kamelenmelk.nl

Labels: kamelenmelk, kamelenmelkerij, Kamelka bonbons, supermarkt, lactose intolerant, suikerziekte, Europese Unie, kamelenfarm, Verenigde Arabische Emiraten

Geen opmerkingen: