dinsdag, juni 08, 2010

Joran heeft moord op Stephany Flores bekend

Natuurlijk heeft Joran bekend, al het bewijsmateriaal getuigde tegen hem. Toch kan ik mijzelf niet aan de indruk onttrekken dat de verhoormethoden in Peru heel wat minder zoetsappig zijn dan op Aruba en in Nederland.

Joran is altijd met de grootste omzichtigheid behandeld, maar in landen als Peru hebben ze niet zoveel coulance met moordenaars. Het zou dan ook best mogelijk zijn dat, als het destijds allemaal wat harder was geweest, Joran ook de moord op Natalee Holloway had bekend. Laten we eerlijk zijn, er is toch iets goed mis met iemand die een jonge vrouw om het leven brengt, omdat zij mogelijk privé gegevens heeft gezien op zijn laptop. Als je ook ziet hoe koelbloedig hij daarna de hotelkamer verliet, onvoorstelbaar.

Toch ziet zijn moeder er zo normaal uit. Je vraagt jezelf af of zoiets nog wel met opvoeding te maken heeft. Zou zulk gedrag aangeboren kunnen zijn? Het aloude nature-nurture debat is nog lang niet afgelopen. Zou het gezin Van der Sloot heel anders dan zij aan de buitenwereld tonen? Dan moeten we alert zijn, Joran heeft immers nog een broertje. Wat de reden ook is van zijn gedrag, van mij mag hij levenslang krijgen. Helaas is het nu ook weer niet zo streng in Peru en zal dat niet gebeuren.

Bron
Nu.nl
HLN

Labels, Joran van der Sloot, bekend, moord, levenslang, strafvermindering, straf, verhoormethode, Peru, Aruba, Natalee Holloway, Stephany Flores

Geen opmerkingen: