zaterdag, juni 12, 2010

Alle Nederlandse rottigheid gaat naar Peru


In 2005 zagen wij een documentaire waarin Leo Fijen de Nederlandse non Theresa Brenninkmeijer, overste van een klooster in een Deens gehucht, interviewde. Zuster Theresa was een vrolijke, lieve, enthousiaste non. Tenminste zo presenteerde zij zichzelf. Het bleek allemaal vrome schijn te zijn, want inmiddels wordt Brenninkmeijer door een voormalige zuster beschuldigd van mishandeling en dood door schuld. De politie heeft inmiddels een onderzoek ingesteld en probeert in contact te komen met de non, die zich in Peru bevindt.

De zuster des doods maakt deel uit van de steenrijke C&A familie Brenninkmeijer, die zeer katholiek gelovig is. Het C&A-tje zou haar agressie op verschillende nonnen hebben botgevierd.
Tijdens een woedeaanval zou ze een oudere, demente non aan een stoel hebben vastgebonden. Ook zou ze deze vrouw, die alleen dunne kleding aanhad, 's winters bij een paar graden boven nul in de tuin hebben buitengesloten. De oudere non, die werd gestraft omdat ze de rust tijdens de mis had verstoord, werd een half uur later dood in de tuin gevonden.

Helaas stamt de zaak al uit 1993 en is juridisch gezien verjaard. Toch heeft de Deense politie een onderzoek in gesteld. Er is vast nog wel een plaatsje in de Castro Castro gevangenis voor haar, kan ze samen met Joran bidden.

BronDe Telegraaf
Labels: Joran, Peru, Castro Castro gevangenis, non, C&A, Theresa Brenninkmeijer, Leo Fijen, mishandeling, dood door schuld, Denemarken, Jutland

Geen opmerkingen: