zaterdag, mei 15, 2010

Is Maaike de volgende die het veld gaat ruimen bij X factor?

Niets is zo ergerlijk en tegelijkertijd zo vermakelijk als het programma X factor. Vermakelijk omdat je vaak echt prachtige nummers van grote talenten hoort, ergerlijk omdat het zowel Nederland als de jury niet schijnt te lukken de besten te kiezen. En dit laatste is nu net wat de geloofwaardigheid van het programma totaal teniet doet. Het maakt het tot commerciële pulp van de onderste plank.

Keer op keer worden grote talenten eruit gegooid en blijven de middelmatig tot zelfs slechte stemmen overeind staan. Gisteravond was het wederom tenenkrommend te zien hoe groot talent Sumera het veld moest ruimen voor Kelvin die totaal niet kan zingen (in vergelijking met de rest dan, in vergelijking met mijzelf kan natuurlijk iedereen zingen). Hoe kan zoiets? Gaat de stemmentelling niet eerlijk? Of kiest Nederland altijd voor de underdog? Mag je gewoon niet met je kop boven het maaiveld uitkomen? Dit laatste lijkt het geval te zijn. De enigen die nog over zijn en echt kunnen zingen hebben allemaal toch iets waardoor ze niet perfect zijn en waardoor mensen zich er nog gemakkelijk mee kunnen associëren. En dan hebben we het niet over Dony, want ook zijn stem is toch maar heel middelmatig. Dat hij op de RTL site de nieuwe Suzan Boyle wordt genoemd moeten we maar vooral niet in het Engels vertalen, als Boyle dit ter ore komt zou ze wel eens weer direct rijp kunnen zijn voor het psychiatrisch instituut. Dony is dus het typische voorbeeld van de zielige underdog, de gezellige knuffelbeer, die je niet kan laten verliezen. (als dit werkelijk zo is, want feit blijft dat we geen inzage hebben in de validiteit van het stemsysteem).

Mocht het stemsysteem wel kloppen, dan hebben we nog de jury die uiteindelijk zou moeten voorkomen dat het grootste talent uit de show gaat. Dat dit niet gebeurt zagen we gisteravond voor de zoveelste keer. Gordon die Kelvin aanvankelijk slecht beoordeelde, kiest op het laatste moment toch voor Kelvin, met de belachelijke reden dat er toch iets mis is met de blik van Sumera, waardoor het wel niets zal worden met haar. Als er echter met een blik iets mis is, is het wel met de blik van Gordon; wat een onoprechte, zelfvoldane grijns, bah!.
En dan die huichelachtige Angela Dollyhuizen die vol overtuiging voor haar (slechte) pupil Kelvin kiest en daarna zit te janken dat Sumera weg moet.

Door dit alles is mijn grootste vrees dat Maaike ook nog eens het slachtoffer gaat worden van deze oneerlijke, ondeskundige praktijken. Keer op keer moet dit grote talent de denigrerende opmerkingen van nitwit Gordon doorstaan. Dit alleen omdat ze niet hip genoeg zou zijn, gelukkig is ze tot nu toe nuchter genoeg gebleken om staande te blijven onder dit nietszeggende commentaar. Nu maar hopen dat Nederland de juiste beslissing gaat nemen, mits het stemsysteem klopt natuurlijk. Een troost is, dat al denkt X factor de maatstaf te zijn voor talent, dit in werkelijkheid niet zo is. Het is maar een dom commercieel programma, en dus hebben de talentvolle afvallers nog alle kans om in de echte wereld door te breken.

Labels: X factor, Dony, Maaike, Gordon, Angela Groothuizen, jury, commentaar, stemmen, commercieel, RTL, Jaap, Kelvin, Badboyz, Sumera, Suzan Boyle, talent

2 opmerkingen:

Sjasphere zei

waar slaat dit dan op ? Hoezo kan Kelvin niet zingen als er iemand musicaal is bij x factor dan is dat kelvin wel. En natuurlijk is Sumera ook goed en vocaal miss wel beter maar ze hadden er allebei niet moeten staan, maar ga nou niet zeggen dat Kelvin niet kan zingen hij is echt heel goed

rambi zei

Als Kelvin al kan zingen heeft hij dit tot nu toe erg goed verborgen kunnen houden....misschien spaart hij zijn stem voor de al ingeplande finale tegen andere aardsloser Dony??