donderdag, mei 13, 2010

Geluk of toeval? net niet met rampvlucht 8U771 van Afriqiyah Airways naar Libië

Is het noodlot of domme pech als je in een vliegtuig stapt dat in Libië neerstort? Vooral de mensen die op het allerlaatste moment besloten niet met zo'n vlucht mee te gaan verbijsteren. En zulke verhalen hoor je bij elke ramp. Is het toeval dat zij door het oog van de naald kruipen?

Ook bij de crash in Libië zijn weer zulke verhalen naar buiten gekomen. Bijvoorbeeld Anneli Bronkhorst, zij zou samen met haar vriendin Jeannette van Oeveren van Zuid-Afrika naar Nederland reizen. Anneli besloot toch met KLM te reizen omdat zij wat sceptisch tegenover Afriqiyah Airways stond. Jeannette wilde wel met Afriqiyah Airways reizen, ondanks dat Anneli haar nog probeerde over te halen later samen met haar met KLM te reizen. Jeannette stapte echter toch in het rampvliegtuig vluchtnummer 8U771, met de eenieder bekende tragische afloop.

Jeannette had een toeristische conferentie bezocht in Durban. Anneli en Jeannette deelden er een kamer. Ze hadden er nog de grootste lol gehad, Jeannette was altijd even vrolijk en optimistisch. Ze was Zuid-Afrikaans, en woonde sinds 1991 in Nederland, waar zij samen met haar man Rob tours naar Zuid-Afrika promootte met hun bedrijf Kaia Travel. Zuid-Afrika was haar kaia (passie).

Zulke rampen zijn verschrikkelijk voor alle betrokkenen. En je blijft jezelf toch afvragen waarom de een wel en de ander niet? De kans blijft klein bij een vliegramp om te komen, maar waarschijnlijk dachten alle inzittenden van rampvlucht 8U771 dat ook. En dan hebben we het nog niet eens over het feit dat er slechts 1 overlevende is, het kleine jongetje Ruben van Assouw, die na een leuke vakantie niet alleen zijn familie kwijt is maar waarschijnlijk ook levenslang getraumatiseerd. Hoe kom je zoiets te boven? In zo'n geval zijn zingevingsvragen nutteloos.

Bron

News24

Labels: Afriqiyah Airways, vliegtuig crash, Airbus, Ruben van Assouw, Zuid-Afrika, Libië

Geen opmerkingen: