dinsdag, mei 18, 2010

Dood schaap tegen bouw moskee

Mensen die niet zo goed op de hoogte zijn van de gebruiken binnen de islam, denken dat gelovigen binnen deze religie constant bezig zijn met het slachten van schapen. Deze onwetendheid heeft ertoe geleid dat iemand in Roosendaal een dood schaap heeft opgehangen op de plek waar een moskee wordt gebouwd. Toch roept deze daad afschuw op bij zowel voor- als tegenstanders van een nieuwe Marokkaanse moskee aan de Burgemeester Schneiderlaan.

Afschuw om het schaap of niet, feit is dat er in de wijk veel tegenstand is. De omwonenden van de toekomstige moskee zijn bang voor directe overlast en voor waardedaling van hun huis.
Burgemeester Michel Marijnen van Roosendaal zegt in een reactie geschrokken te zijn over het opgehangen schaap. "Dit geeft een heel verkeerd signaal af aan de maatschappij. Het is een laffe en lage daad om op zo'n anonieme en afschuwelijke manier een mening duidelijk te maken zonder enige discussie en gesprek."
Voorzitter Karim Ahlalouch van de Islamitische Vereniging Roosendaal hield rekening met weerstand tegen de moskee. "Maar niet met dit soort gruwelijkheden. Dat men zo ver zou gaan, hadden we niet verwacht."

Bron
BN De Stem

Labels: islam, geloof, religie, slachten, schaap, weerstand, moskee

Geen opmerkingen: