dinsdag, mei 25, 2010

Chocolade-obligaties

In tijden van crisis moet je vindingrijk zijn, en zo besloot Hotel Cho­co­lat, een Brit­se pro­du­cent van luxe cho­co­la­de, cho­co­la­deobli­ga­ties te gaan uit­ge­ven, waar­bij de rente niet in cash maar in cho­co­la­de wordt uit­be­taald.

Hotel Cho­colat wil 5 mil­joen Brit­se pond op­ha­len via de uit­gif­te van obli­ga­ties. Het wil die slij­ten bij de zowat 100.​000 leden van zijn Cho­co­la­t Tas­ting Club. Geïnte­res­seer­den kun­nen 2.​000 pond in­ves­te­ren met een jaar­lijks bru­to­ren­de­ment van 6,72 pro­cent of 4.​000 pond met een bru­to­ren­de­ment van 7,29 pro­cent.
Je moet wel lichtelijk chocolade-verslaafd zijn voor deze obligaties, want Hotel Cho­co­la­t gaat de rente niet jaar­lijks in cash uit­be­ta­len, maar maan­de­lijks met een doos vol cho­co­la­de­pro­duc­ten van het be­drijf.
Voor slechts 9,95 pond ben je al lid van de Chocolat Tasting Club.

Mochten je obligaties meer rendement opleveren dan je op kunt, geef het overschot dan niet aan je hond of paard. Chocolade kan voor honden en paarden namelijk dodelijk zijn, omdat hun metabolisme geen theobromine kan omzetten. Als honden chocolade eten blijft de theobromine 20 uur in het bloed ciculeren. Dit kan epileptische aanvallen, hartinfarcten, interne bloedingen en ten slotte de dood veroorzaken. Een hond van 10 kilo kan van 12,5 gram pure chocolade al verschijnselen krijgen. Van melkchocolade moet een hond 10 keer zoveel eten om de gevolgen te ervaren.

Bronnen
De Tijd
Hotel Chocolat
Wikipedia

Labels: chocolade, Hotel Chocolat, chocolade obligaties, Chocolat Tasting Club, honden, paarden, obligaties, rendement, chocolade verslaving, brutorendement

Geen opmerkingen: